Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

MSI Aegis TI

MSI sin kompakte Aegis-serie har fått veksthormoner og stereoider. Vi prøver Aegis TI med 2x MSI GTX 1080 Gaming X-grafikkort.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi har allerede anmeldt den vanlige Aegis-serien, og som dem fåes også TI-udgaven i forskjellige konfigurasjoner. Den vanligste er 2xGTX1070SLi-utgaven til rundt 30000 kroner, mens du må ut med rundt 33000 for den sterkere 2xGTX1080SLi-utgaven. Vi valgte selvsagt å teste 2xGTX1080-utgaven.

HQ

Aegies TI-serien blir markedsført som en "VR ready"-maskin, og det må man så sannelig si at den er med 2xGTX1070/GTX1080. Poenget med dette er at man har en HDMI-utgang som er koblet direkte til grafikkortet. Man har også en HDMI-/me-port på forsiden, hvor det også er USB-porter og høytalerinnganger som man bruker til for eksempel til HTC Vive. Dette kan godt betraktes som brukervennlig, men vi synes uansett at å kalle det "VR Link" er litt i overkant. Det er tross alt bare en HDMI pass-through.

Kabinettet sitt interessante design gir det et skikkelig særpreg. Selve grunnflaten inneholder strømforsyningen, mens kabinettet minner om en mellomting av ridderhjelm og hodet på "The Destroyer" fra Marvel-filmen Thor. Det er en smule penere penere enn man skulle tro. Diskolysene i den kan dog være litt i overkant, men disse kan heldigvis endres til hva man liker best. Man kan selvsagt ikke skru det hele av, for det har tross alt fått et eget navn, "Mystic Light. Markedsføringsavdelingen må jo få lov til å komme på noen interessante navn de også.

MSI Aegis TI

Alt styres og kontrolleres fra Gaming Center-et. Det er ganske enkelt å håndtere, og fungerer ganske bra, men vi skulle gjerne hatt flere valgmuligheter for viftene i MSI sin egen Afterburner-software.

Dette er en annonse:

På forsiden finnes det en USB C-inngang og to andre USB 3.1-innganger som er vanlig A. Den ene er til og med "Super Charged", noe som lar det gå mer strøm gjennom den. Under her er det en mikrofonutgang, en utgang for hodetelefoner, og en HDMI-utgang som er koblet til grafikkortet (den omtalte "VR Link"-en).

Baksiden byr på en PS2-port, fire USB 2-porter, fire USB 3.1-porter, en HDMI (fra motherboardet), nettverksinngang, to wifiantenner til det trådløse motherboardet (det fungerede forøvrig fantastisk), en syvkanals lydutgang, og en optisk S/PDIF-utgang. Den har også "Audio Boost 3", noe som er markedsføringsspråk for at man bare har en innebygget DAC og et skikkelig hovedtelefonforsterkerkretsløp på motherboardet.

MSI sine nettverksteknologier har alle ekstraordinære navn: "Killer Shield", "Killer LAN", "Killer Wifi", "Killer Doubleshot Pro", "Killer Ethernet". Alle kontrolleres med "Killer Network Manager" som generelt sett kontrollerer internettrafikken, og sørger for at gamingrelaterte programmer står først i køen. Det er naturligvis fint at MSI har fokus på dette aspektet, men de kunne spart seg for å skape forvirring med ekstremt mye bruk av ordet "Killer".

Overlay-softwaren Dragon Eye følger også med, noe undertegnede egentlig ikke bryr seg nevneverdig om. Den gir dog mening, og vil gjøre mange Aegis-eiere glade. For å si det enkelt gjør den slik at du har et eget vindu du selv bestemmer over, og som plasseres i forgrunnen slik at du konstant kan følge med favorittstreamen din eller hva det måtte være mens du spiller noe annet selv.

Dette er en annonse:

Som forventet sparer de ikke på komponentene. Det er en i7-6700K CPU, 32 Gb RAM, en 2TB sata-harddisk og 2x256 M.2 SSD i raid, 802.11AC Wifi, Bluetooth 4.2, og Windows 10. Dette gjør PC-en generelt lynrask under både oppstart og i responstid.

Kjølingen er MSI sin egen "Storm 3". Denne bråker litt mindre, samt er kraftigere under daglig bruk enn den vanlige Aegis-serien. Det vannkjølede systemet er også ganske stille til et standardsystem å være, men med to GTX1080-kort er det bare å forvente at den uansett å forvente at den kommer opp i 43dB når det kjøres for fullt.
Temperaturen befinner seg vanligvis rundt 44 grader, men kom opp i 71 grader under testen så viftene gjør en ganske god jobb.

MSI har også laget sin egen SLI-kobling, og mener at de kan presse en score på over 10.700 ut av systemet med 3D Marks Fire Strike Ultra. Dette stemmer dog ikke så godt overens med våre målinger som ga en score på 9009 under samme omstendigheter.

MSI Aegis TI

SLI er generelt sett ikke en særlig bukervennlig løsning. I beste fall var forskjellen mellom å bruke et eller begge kortene under 20 FPS. Forskellen er større jo mere krevende spillene er, og til 4K er det næsten et krav.

Man kan skifte til OC-modus med et trykk på fronten sin logo (med det fancy navnet "Dragon button"), men overclockingsfunksjonen er er jeg ærlig talt litt likegyldig til. MSI sitt eget grafikkort har allerede presset ut så mye kraft som man kan forvente innen rimelighetens grenser, og Intels ulåste K-serie av i7 CPU-en ligger allerede tett på maksimum. Forskjellen mellem overclocket og normal var sjeldent mer enn et par FPS for hvert spill, men her følger 3D Mark Benchmarks:

Time spy
Normal: 10436
OC: 10621

Fire strike Ultra
Normal: 9009
OC: 9176

Fire strike Extreme
Normal: 14946
OC; 15457

Sky Diver
Normal: 33937
OC: 35737

Ser vi litt mer praktisk på det kan vi kjøre Warhammer: Total War med alt på maks i 137.1 FPS, og spiller man The Division med alt på maks i 4K er det fortsatt "bare" 57 FPS. Kan man nøye seg med 1080p så er man raskt oppe på det dobbelte. At man fortsatt ikke kommer opp til 60 FPS 4K, selv om det er på Ultra, sier litt om hvor krevende det er. Man kan godt frykte den dagen spildesignerne begynner å ønske 4K/120FPS/144Hz-spill. Da blir det veldig dyrt for oss.

Men alt i alt, overclockningsfunksjonen er grei å ha for nerdene, dog litt uviktig for de mindre kravsettende personene der ute.

Ytelsen er altså topp, men det er prisen også. Til gjengjeld finnes det ikke mange SLI-baserte systemer som er så kompakte som Aegis TI, og brukerervennligheten med virtual reality er også fin hvis man virkelig har bruk for alle inngangene på baksiden av PC-en, men ellers gjør det ikke den store forskjellen.

Så spørsmålet er bare om man er villig til å betale de ekstra 3-4000 kronene for en mer kompakt løsning, som vel å merke utmerker seg med et lavt lydnivå og grei temperatur. Er du det er valget relativt enkelt.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
MSI Aegis TI

MSI Aegis TI

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

MSI sin kompakte Aegis-serie har fått veksthormoner og stereoider. Vi prøver Aegis TI med 2x MSI GTX 1080 Gaming X-grafikkort.



Loading next content