Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

MSI GTX 1070 Aero ITX 8G


Lite og bra til en rimelig pris. Kim anmelder det lille, men kraftige grafikkortet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

ITX er et begrep for hardware som er velegnet til små kabinetter, er liten av størrelse, utvikler mindre varme og forbruker mindre strøm. Og det er nettop det GTX 1070 Aero ITX fra MSI er - bare at det har beholdt 99% av ytelsen også! Jeg har tidligere vært skeptisk til ITX-kort i "ordentlige maskiner", men har blitt veldig positivt overrasket over den siste generasjonen av grafikkort.

Selve kortet er ganske kompakt, 175 x 129 x 37 mm, og har samme vekt som en ordentlig god biff - 580 gram. Strømforbruket er også ganske moderat på bare 150 watt - her er det dog ingen endring i forhold til de større modellene fra samme produsent. Det er ca. 40% mindre, og veier halvparten så mye. Vi sammenlignet det med en av skribentenes GTX 1070 Gaming X, og det er forbløffende at et så stort kort kan være så lite. Spørsmålet nå er jo hva er det man mister i bytte mot mindre størrelse?

Det er samme GP104-200-kjerne, 1920-kjerne, og en hastighet på 1683Mhz/1506, og 8GB DDE5 RAM med en hastighet på 8008Mhz - og en 256-bit memory bus. Da man kan leke med klokkehastigheten med gratis software som for eksempel MSI Afterburner, er kjernehastighetene fine, men en basis/boost-hastighet burde kanskje erstattes av anbefalt/maksimal. Det findes også en overklokket utgave av dette ITX-kortet med tilnavnet OC, det koster stort sett det samme og kjører bare med 1720/1531 i stedet for. Til sammenligning koster "standard"-utgaven, GTX 1070 Gaming X, cirka 20% mer.

MSI GTX 1070 Aero ITX 8G

Dette er en annonse:

På tross av den lille størrelsen er det fortsatt en standardplate til baksiden av maskinen, så man har fortsatt to displayporter, to HDMI-uttak og en DVI-D port. Det er også støtte for SLI og G-Sync.

På grunn av den lille størrelsen er det kun plass til en vifte på kortet. Den vifta er til gjengjeld TORX-vifta til MSI. Kjøleelementet består av en rekke tettsittende kjøleribber i aluminium, og et par 8mm kobberør som fungerer som hovedvarmeleder.

Koret er lite, og størrelsen gjør det relativt lett å installere, spesielt siden 90-graders knekket ved bakplaten ikke kommer i veien for selve kortet når det skal skrus fast i kabinettet.

Men vi vet jo alle at testresultater sier mer enn tusen ord, så ta en titt på dette:

Dette er en annonse:

3D Benchmark
Time Spy: 5320
Fire Strike Ultra: 4079
Fire Strike Extreme: 7376
Fire Strike: 12871
Sky Diver: 26495

Total War: Warhammer
High: 97,3 FPS
Ultra 83,9 FPS

The Division
High 108.1 FPS
Ultra 85,9 FPS

MSI GTX 1070 Aero ITX 8G


Det interessante her er at ytelsen ikke er 100% den samme som de andre kortene til MSI, men det er ikke langt unna. Vi kan så klart presse et par prosent til ut av Gaming X, men Aero ITX er hakk i hæl. Det skal også sies at MSI har i forkant økt grafikkprosessorens ytelse et par hakk i forhold til standard/referansekortet.

Men så mye ytelse i et så lite kort gjør sitt med lydnivået, det er nemlig 5 dB høyere enn med et Gaming X, og 54 grader i kjernetemperatur. Det er ikke mye for et grafikkort, men det er nesten 10 grader varmere enn hva vi målte på et vanlig GTX1070 i samme "overkjølte" kabinett.

Og så til det store problemet. Det er for bra. Forstå meg rett, 5 dB ekstra er naturligvis en pris man må betale, og en høyere kjernetemperatur også - men det koster altså 20% mindre enn et standard MSI 1070 kort, og det er i tillegg både billigere og yter vesentligt bedre enn MSI's AMD mellomklasseflaggskip RX580.

Aero ITX spiser andre grafikkort til frokost. Og det er fantastisk for forbrukerne.

MSI GTX 1070 Aero ITX 8G

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content